englishsluit venster

2013

Heins Jazzgitaar JB-V (2002)

Goede Vrijdag 29 maart ging een lang gekoesterde droom in vervulling. Ik kreeg het voorrecht om op een handgemaakte jazzgitaar door Wim Heins (13-4-1956 ~ 11-3-2017) te mogen gaan spelen.

2009

MADEX opent het Sunsation Festival

Op 20 juni, 04.50 uur met 'The Drowning Fields - De Verdrinkende Velden' tijdens de langste dag op het Sunsation Festival.
Locatie: Observatorium Robert Morris aan de Swifterringweg Lelystad.

2008

20 september was de MADEX-tryout 'The Drowning Fields - De Verdrinkende Velden' 

Tijdens de opening van de expositie 'Ode aan het verloren polderland' in de galerie 'Op de zeebodem' schelpenbolweg 5 te Wieringerwerf
Onder de titel 'The Drowning Fields - De Verdrinkende Velden' wil MADEX de gevoelens verklanken van de polders, delen van Wieringen en Wieringermeer, die opnieuw geïnundeerd [kunnen] gaan worden in de [nabije] toekomst.

8 augustus 'EXMED op bedevaart tijdens Mijzenfestival'


Het doel van onze pelgrimage was de mystieke krachten van dit bedevaartoord te verklanken op woensdag tussen 12:00 - 17:00 en 21:00 - 22:00 uur op de bedevaartplek in de Mijzenpolder.

bronnen: oorspronkelijke [religieuze] muziek van alle tijden en windstreken.

MADEX

MADEX

drumkit - Bas Koppe
gitaar - Geert Schoonbeek

Madex verklankt de gekte van opgesloten zijn en de extase van bevrijding... Madex slaat zich een weg door... Madex vult ruimte die afgedankt is...!
2007

EXMED

CD EXMED 220706:140707

Live opgenomen op 14 juli tijdens zonsondergang in tuinhuis 'kvälröd' in Westerland.

CD EXMED 010705:220706

Sinds juli 2005 zoeken Bas Koppe - slagwerk en Geert Schoonbeek - sopraansax naar bevrijding van geluid in een sacrale omgeving. Dit geschiedt door vol begeestering en bezieling een ruimte te scheppen van klank en ritme. Extase en meditatie versmelten.

Eén jaar later is in 5 opnames binnen 24 uur de uitkomst vastgelegd. Een neerslag hiervan is verschenen 27-04-07 op een live dubbel c.d. genaamd 'EXMED 010705:220706'   

"Innovatieve en vernieuwende muziek - Geert Schoonbeek beschikt over een prachtig geluid." - Ben van den Dungen

2005

CD project 'Dante' 

Dante

Een klankgedicht geïnspireerd, op 9 uit de 111 pastels die Juke Hudig heeft gemaakt naar Dante's Divina Commedia, gecreëerd ter begeleiding van de expositie: "Reis naar het Licht" georganiseerd door de WEX Hippolytuskerk
Levend opgenomen 26 januari in de Hippolytuskerk

De Klankdichter - geertbord [= elektrische gitaar als moederbord voor klank kathedralen]
opnameleiding & productie - Joran de Herder

16 juni kwam er een eind de queeste naar de sopraansaxofoon.

Nadat de saxofoon 15 jaar uit mijn leven is geweest is hij wedergekeerd!
Ik ben veel dank verschuldigd aan de instrumentbouwers van Borgani en Remy & Friso van Amsterdamwinds

2004

'nogalPuur' 21-11-04 tot 22-04-06

verleend De Klankdichter, geestelijk en d.m.v. de saxofoon, ondersteuning aan nogalPuur. Dit gezelschap staat voor: grenzeloze Nederlandstalige popmuziek anno 2003.

CD 'M & M Bruiloftsmars' 06-05-04 

Bruiloftsmars

Op verzoek gemaakt voor de huwelijksdag van Micon Schorsij en Marjo Bakker. Levend opgenomen 26 april in de Hippolytuskerk en 29 april in de 'keuken' van Sacha de Herder
De Klankdichter - kerkorgel, keukengeluiden en geertbord
Sacha de Herder - keukenslagwerk, opnameleiding en realisatie

Bonustrack: Strijktrio no.1 van De Klankdichter: "Alles Goed? en de zelfkant van een gesprek!" uitgevoerd door het Prisma Strijktrio: Janneke van Prooijen - viool, Finn Moricke - altviool en Michiel Weidner - cello opgenomen tijdens de première 28 maart in de Hippolytuskerk door Sacha de Herder.

2001

'Requiem voor een geruimde stal'

Requiem voor een geruimde stal

Dit werk is een verklanking van de laatste dag van een kudde melkkoeien die ruiming voor ogen staat. Dit is een antwoord op het beleid t.a.v. de MKZ-crises in dat jaar. Première 22 juli in een koeienstal in Hippolytushoef

koe-positie - Geert Schoonbeek
producent -Sacha de Herder
musici - de koeien en melkstal van de gebroeders Ruijter

"...de metaalachtige klank van de stalgeluiden zwelt aan, wordt hitsig. We horen supermelancholiek koegeloei. Je ervaart het verdriet van de dieren in het voorportaal van de dood..."
[ Bert de Jong, Noord Hollands Dagblad 23-7-2001 ]

 

"door Pijn tot Waarheid"

"deze pelgrim neemt de weg van de meeste weerstand"

sluit venster